DIRECT CONTACT? 075 670 3212

ONZE HISTORIE

Instacom is in oktober 1992 opgericht door de gebroeders Gerrit en Henk Aafjes. Zij startten hun onderneming vanuit een woonhuis aan de Dorpsstraat in Assendelft (Gemeente Zaanstad). Opdrachtgevers en leveranciers toonden snel veel vertrouwen in de kennis en daadkracht van de jonge organisatie, met als gevolg dat de starters al binnen twee jaar verhuisden naar het nabijgelegen Zaandam in dezelfde gemeente om een nieuw kantoor en werkplaats te betrekken aan de Peperstraat. Na zes jaar was het bedrijf ook hier uitgegroeid en genoodzaakt opnieuw een ander onderkomen te zoeken. Met het oog op de toekomst lieten de gebroeders Gerrit en Henk een nieuw, praktisch en representatief bedrijfsgebouw bouwen op de huidige locatie aan de Pieter Lieftinckweg in Zaandam.

Kwaliteitsinstallateur
 op de landelijke markt
De organisatie kende in korte tijd een forse groei; ruim 10 jaar na de start van de onderneming had het bedrijf ruim 70 medewerkers in vaste dienst. Instacom had zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de grotere installateurs in de regio. Mede door de marktontwikkelingen na 2005 zoals teruglopende bouwactiviteiten en verregaande automatisering werd de slag van capaciteit naar kwaliteit installateur gemaakt en gekozen voor technologie in de zakelijke markt. Inmiddels beschikt Instacom over een krachtig team van ruim 50 hooggekwalificeerde medewerkers in vaste dienst. De kwaliteit wordt daarnaast gewaarborgd door een grote mate van certificering waaronder ISO 9001, VCA** en Kiwa/NCP BMI en is de organisatie een Erkend Leerbedrijf. Door collegiale samenwerking binnen ElektroNed -een landelijk netwerk van ruim veertig collegainstallateurs-, waarmee kennis en capaciteit wordt gedeeld, mag Instacom zich met trots een belangrijke speler op de landelijke elektrotechnische installatiemarkt noemen.

VAN PIONIER TOT SPECIALIST

Waar ooit werd begonnen met elektrotechniek voor licht- en krachtinstallaties, heeft Instacom de diensten uitgebreid tot alle gebouwgebonden installaties. Het bedrijf beschikt over specialisten op het gebied van inbraak-, branddetectie-, brandblus- en aspiratiesystemen, maar ook voor toegangscontrole- en werktijdregistratiemethodes. Specifieke (zorg)domotica, comfort en automatisering van processen , data-, telecommunicatie en hosted VoIP behoren tevens tot de mogelijkheden. Instacom is daarnaast inspectiebedrijf voor de Energie Prestatie (EP)-normen en Veiligheid en Beheer van gebouwen volgens de NEN 3140 met dag en nacht (24/7) onderhoud- en serviceverlening en een eigen meldkamer. De operationele medewerkers beschikken over moderne serviceauto’s voorzien van alle noodzakelijke communicatie- en meetapparatuur en gereedschappen. Instacom heeft zich ontwikkeld tot een specialistisch, modern, goed georganiseerd bedrijf dat zich tot doel stelt de klant te ontzorgen en een optimale veiligheid en bedrijfszekerheid te bieden.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

In 2016 hebben de oprichters Gerrit en Henk Aafjes besloten het bedrijf over te dragen aan de nieuwe generatie. Sjon Vlegels en Bas Donkersloot, beiden al jarenlang medewerker bij Instacom, zijn opgenomen in de directie en inmiddels verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de organisatie. Instacom is klaar voor de toekomst.

BACK