DIRECT CONTACT? 075 670 3212

UTILITEIT

Instacom renovatiepartner Tech Hub in hartje A’dam

Een echte eyecatcher. Zo mogen we het gerenoveerde kantoorgebouw Muntstaete, met ingangen aan de Singel en de Reguliersdwarsstraat, wel noemen. Feitelijk zijn het dus twee gebouwen. In het midden van die gebouwen ligt een grote hal. Het gebouw oogt open en transparant. Industrieel. En dat past bij de nieuwe ‘bewoners’: start ups in technologie. The Next Web en Google openen in dit gebouw een nieuwe Tech Hub onder de naam TQ.
Instacom heeft als e-installatiepartner hard gewerkt aan de renovatie van Muntstaete. Johan Eggenhuizen, commercieel projectmanager, vertelt u graag meer.

“Op de plek van kantoorgebouw Muntstaete stortte in april 1943 een Britse bommenwerper neer omdat deze was geraakt door Duits luchtafweergeschut. Gelukkig kreeg deze plek in 1964 een veel betere bestemming. In dat jaar werd Muntstaete geopend, een ontwerp van de architect Sijmons. Oorspronkelijk was het een bankkantoor (Spaarbank voor de Stad Amsterdam). Inmiddels heeft het gebouw dus een herbestemming gekregen en zit het alweer voor de helft vol, terwijl het pas in november 2016 opgeleverd is. De verwachting is, dat in februari 2017 het gebouw al nagenoeg 100% gevuld zal zijn met nieuwe start ups in technologie.”

Renovatiewerkzaamheden
“Instacom Elektro – telematica BV heeft, samen met Aannemingsbedrijf J. Vet, Afrobouw en w-installateur STB Muntstaete volledig gerenoveerd. Flexibiliteit en duurzaamheid stonden daarin centraal. Het was prettig werken met dit bouwteam. Daarbij gaf de architect ons de vrije hand en konden we veel eigen ideeën inbrengen. Het resultaat mag er zijn: 6.000 m² kantoorruimte waarin alle e- en w-installaties geïntegreerd en duidelijk zichtbaar zijn om de gewenste sfeer te krijgen. En dat is erg goed gelukt!”

Groen moet je doen
“Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Daar ben ik van overtuigd. En energiezuinige gebouwen maken daar integraal onderdeel van uit. Er is bewust gekozen voor duurzame LED-verlichting die centraal bediend en geschakeld – en deels gedimd – kan worden op basis van aanwezigheidsmelders. De vluchtwegverlichting bestaat eveneens uit duurzame LED’s en is ook nog eens voorzien van een supercondensator (ten behoeve van energieopslag). Deze condensator is tien jaar lang onderhouds- en gifvrij.”

“Afsluitend ben ik blij dat onze opdrachtgever (TQ) erg tevreden was. We hebben alles binnen de gestelde termijn opgeleverd en er waren nauwelijks opleverpunten. Het is een prachtig kantoorgebouw geworden en een aanwinst voor de stad Amsterdam.”

BACK