DIRECT CONTACT? 075 670 3212

Zonnestroom installatie en SDE+ t.b.v. 20 kilo Watt

Zonnestroom installatie:
 20 kilo Watt uur, Oost-West, 15 graden

Doel:
Het verduurzamen van het verzamel kantoorgebouw. Tevens hebben wij een aanvraag uitgezet t.b.v. een aanvullende SDE+ subsidie. De Subsidie is toegekend en de klant krijgt nu een aanvullende subsidie voor de komende 15 jaar vanuit het Rijk. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

De SDE+ najaar 2017 is open van 3 oktober tot 26 oktober 2017 met een budget van maar liefst € 6 miljard euro.

De SDE+ najaar 2017 onderscheidt twee categorieën Zon-PV.
Kleinschalige zonnestroom installaties met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie in anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking de opdrachtverstrekking(en) te sturen. Plaatst u uw zon-installatie op een nieuw te bouwen gebouw? Dan bent u vanaf de najaarsronde verplicht om niet alleen de verleende omgevingsvergunning van het bouwwerk bij uw subsidieaanvraag toe te voegen, maar ook de vergunningsaanvraag.

Informatie aanvragen:
Wilt u meer weten over hoe u de subsidie aanvraagt en het traject start? U kunt telefonisch contact met ons op nemen of uw vragen e-mailen.

Wij helpen moedernatuur en u graag verder met verduurzamen.

 

BACK